Gå till innehållet

Övriga böcker

Edward Turner och det försvunna brevet

Edward

Välkomna att följa med på en svindlande resa genom Göteborgs historia. Den engelska arkitekten Edward är tillbaka i den stad där han för 150 år sen tappade bort ritningarna till sitt mästerverk. En svart käpp med silverkrycka leder oss fram och tillbaka i tiden. Tillsammans med Viktor från Björkekärr kastas vi in i ett äventyr där vi får veta mer om hur stan byggdes och av vem. Vi får träffa ficktjuvar, ärliga arbetande göteborgare, starka kvinnor och hus med historia. Följ gärna med på kartan. Längst bak i boken finns ett omfattande faktaunderlag för den som vill fördjupa sig bortom de spännande historierna. Där finns även ett förslag på en kortare stadspromenad i centrala Göteborg.

https://idusforlag.se/bok/edward-turner-och-det-forsvunna-brevet/

Framtidsfararen Götheborg

Edward

Det är bara några timmar kvar till jubileumsåret 2021. Fyra kompisar och katten Silver knallar upp till Masthuggskyrkan. I ett stort tält på yttersta branten skramlar det och luktar konstigt. Chalmerister verkar hålla på med något hemligt. Plötsligt får de syn på en blå plåtkapsel därinne – Framtidsfararen Götheborg. Luckan är öppen. Katten rusar in med kompisarna efter och då går det som det går. De far i väg på en spännande resa bakåt i tiden och får vara med om 400 år av förödande bränder, hemliga gångar, fattigdom, rika män och stora hus. De träffar kaparkaptener, konstnärer och idrottshjältar. Hinner gänget tillbaka i tid för att fira 400-årsjubileet, eller har de hamnat i en helt annan tid …?

https://idusforlag.se/bok/framtidsfararen-gotheborg/

Släktforskaren Götheborg Anno 1913

Edward

Penny, Gabbe, Gina och Axel är på nya äventyr i sällskap med katten Silver. Mitt under Rädda ägget-tävlingen på Chalmers träffar de på Götheborg igen. Kapseln tar dem med på en historisk tur runt hela Sverige i jakten på Axels släktingar. Silver ”hjälper” förstås till att styra. Ibland blir det bra. Men inte alltid. Året är 1913 – just innan första världskriget bryter ut. En tid så olik vår på många sätt. De räddar en flickas uppsats, träffar plundrare på Stora Karlsö och får hjälpa militären i Boden ur en knepig situation i ett farligt läge. För dem själva håller hela resan på att sluta riktigt illa. Blir de kvar i dåtiden eller i den mörka källaren?

https://idusforlag.se/bok/slaktforskaren-gotheborg-anno-1913/

Mer information

Presentation av våra tre övriga böcker.pdf

Förlag: Idus förlag, www.idusforlag.se
Författare: Ann-Sofie Jeppson & Örjan Modén
Alla tre böckerna är faktagranskade.